COMPUTER GK

COMPUTER GK-17

COMPUTER GK-17

Computer GK-17– These COMPUTER GK questions are very important for JOA, Clerk , Bank Clerk, Insurance, SO and other exam where one’s computer knowledge is tested. In this article important questions are given those can be asked in different competitive examinations.

COMPUTER GK
COMPUTER GK-17

Q1. Which command will executes a new Word file in a windows machine
(a) word
(b) msword
(c) winword
(d) None of the above


Answer: (c) winword

Q2. Maximum number of columns supported by a table in a Word file is
(a) 35
(b) 47
(c) 56
(d) 63


Answer: (d) 63

Q3. A Word 97-2003 document will be save in which extension
(a) .doc
(b) .dox
(c) .docx
(d) .doxc


Answer: (a) .doc

Q4. Maximum number of text column supported by a word document is
(a) 12
(b) 13
(c) 14
(d) 15


Answer: (b) 13

Q5. Which function you will use to add names and addressess of different recepient for each copy of the letter
(a) Envelopes
(b) Labels
(c) Mail Merge
(d) Drop Cap


Answer: (c) Mail Merge

Q6. Maximum line supported in the Drop Cap is
(a) 8
(b) 10
(c) 13
(d) 15


Answer: (b) 10

Q7. What is the default font of a Microsoft Word 2007 document
(a) Calibri
(b) Vrinda
(c) Times New Roman
(d) Cambria


Answer: (a) Calibri

Q8. If we press the F7 in a word file, it will ___________
(a) Spelling and Grammar
(b) Count total number of words in the page
(c) Create next paragraph
(d) Select the line


Answer: (a) Spelling and Grammar

Q9. Which one is the short cut command for Thesaurus
(a) Ctrl + }
(b) Shift + F2
(c) Shift + F4
(d) Shift + F7


Answer: (d) Shift + F7

Q10. What is the maximum zoom value supported in a word page
(a) 300
(b) 400
(c) 500
(d) 600


Answer: (c) 500

Q11. Maximum number of styles supported in 2007 Word document is
(a) 961
(b) 1,590
(c) 2,812
(d) 4,079


Answer: (d) 4,079

Q12. What is the maximum size of a file that Word can open
(a) 45 MB
(b) 256 MB
(c) 320 MB
(d) 512 MB


Answer: (d) 512 MB

Q13. In MS Word, the maximum file size is limited to
(a) 8 MB
(b) 32 MB
(c) 48 MB
(d) 56 MB


Answer: (b) 32 MB

Q14. Which language is used to build the Macros in Word document
(a) C ++
(b) Visual Basic
(c) COBOL
(d) MS SQL


Answer: (b) Visual Basic

Q15. The protect document option can be found in the _____ tab of the Ribbon
(a) Insert
(b) References
(c) Review
(d) Developer


Answer: (c) Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!